Базата на общинските предприятия Чистота и Градини и паркове ще бъде

...
</TD
>Базата на общинските предприятия Чистота и Градини и паркове ще бъде
Коментари Харесай

Срещу 3 милиона лева базата на Чистота и Градини паркове става като нова

Базата на общинските предприятия  " Чистота " и " Градини и паркове " ще бъде ремонтирана, разбра  Plovdiv24.bg.  Заданието на публичната поръчка към този момент е оповестено в електронния портал. Ще бъдат ремонтирани три здания и пространства на ул. " Даме Груев " 64 в регион " Южен ". Точната повърхност, която обгръщат дейностите по възобновяване са: прилежащ паркинг -  7698,00 кв. м и 2258 кв.м. на постройките.

Двете общински сдружения извършват план " Повишаване на организационната, техническа и административна осигуреност за възстановяване качеството на градски зелени площи и откритите публични пространства в град Пловдив ". Той се финансира с 9 900 000 лева, които са част от 40-милионния общински заем, утвърден от Общински съвет - Пловдив през юли 2021 година. Той е съфинансиран от Европейския фонд за районно развиване по Оперативна стратегия " Региони в Растеж “ 2014-2020 год., " Обединена българска банка “ АД, ДЗЗД " Фонд за устойчиви градове “ и " Фонд за стабилно градско развиване “ ЕАД. “.

В тези близо 10 милиона лв. влиза и, част от която, а за двата високопроходими автомобила 4Х4 и един бордови самосвал сега тече поръчка, откакто при предходните пъти не се появиха претенденти по позицията.

Офертите по ремонтите се подават до 16 януари.

Според зададените резултати се чака повишение на качеството на услугите, предлагани от двете общински предприятия за поддържане на градската среда и зелената инфраструктура.

Предстои изкъртване на остарялата асфалтова настилка, превоз и транспортиране на строителните боклуци, ще бъде положена основа от трошен камък, актуализирани ще са и тротоарите. Ще бъдат положени 6600 кв. метра вибропресовани бетонни плочи. Дограмата на постройките ще бъде сменена с алуминиева, ще бъде изработен и повсеместен ремонт на стени, тавани и покриви, замяна на улуци, ВиК тръби и други.

Възложител на публичната поръчка е заместник-кметът с сектор " Екология и опазване на здравето “. Строителните действия би трябвало да се вместят в границите на 150 дни. Според документите могат да аплайват и консорциуми, както и да се използват подизпълнители.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР